Wat is boulderen?

Boulderen is het snelst groeiende onderdeel binnen de klimsport en wordt steeds populairder. Logisch, want het is laagdrempelig en geschikt voor iedereen. In tegenstelling tot een gewone klimwand zijn de muren in een boulderhal maximaal 4,5 meter hoog met dikke valmatten eronder. Hierdoor kun je meteen beginnen zonder gedoe met touwen of verplichte cursussen.

Met boulderen train je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, coördinatie en behendigheid maar ook creatief denken. Daarnaast heeft het een sterk sociaal karakter; iedereen voelt zich welkom in deze groeiende community. Het is de perfecte manier om tijd door te brengen met vrienden of om je hoofd tot rust te laten komen na een drukke studie- of werkdag.

Wat is boulderen

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende boulders (routes) die je kunt klimmen. Een boulder bestaat uit een aantal grepen van dezelfde kleur. Je begint met je handen bij de grepen die gemarkeerd zijn met witte labels. Je klimt via die kleur omhoog en pakt met twee handen de eindgreep vast. Lukt dit je drie seconden lang? Gehaald! Als je weer naar beneden klimt, mag je natuurlijk alle grepen gebruiken. Er zijn ook speciale afklimgrepen.

Er zijn routes voor beginners, gevorderden, pro's en kinderen. De kleuren van de grepen geven ook het niveau aan, maar laat je hier niet door tegenhouden en kies vooral routes die je er leuk uit vindt zien! Boulderhal Krachtstof heeft zo'n 200 verschillende boulderroutes, waarvan elke week een deel vervangen wordt. Je hoeft je dus nooit te vervelen.

Reserveren is niet nodig.

Hoe werkt het

Binnenkomst

Als je voor het eerst komt, moet je je registreren. Zo ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en huisregels. Dit doen we om het boulderen voor iedereen zo veilig mogelijk te houden. Ons barpersoneel helpt je met de entree, eventuele huurschoenen en alles wat je verder moet weten. Betalen kan alleen via pin of contactloos; niet met contant geld. We accepteren alle soorten kaarten.

Prijzen >

Inchecken

Jonge bezoekers

Kom je met kinderen? Lees dit dan even goed door. Vanwege veiligheidsredenen zijn kinderen van 6 jaar en ouder welkom om te klimmen. Bij kinderen van 6 t/m 11 jaar moet er een volwassen begeleider toezicht houden. Het is natuurlijk het leukst als die zelf ook mee klimt! Eén volwassene mag maximaal twee kinderen van 6 t/m 11 jaar begeleiden. Kinderen van 12 jaar en ouder mogen zelfstandig boulderen. Jongere kinderen zijn welkom in de speelhoek of de horeca.

Bij grotere groepen kinderen is een instructeur verplicht.

Vinden ze het leuk? We geven ook jeugdtraining voor verschillende leeftijdsgroepen.

Jeugdtraining >

Jeugd boulder training

Veilig Boulderen

 • Ga niet op de mat staan, zitten of liggen als je niet aan het boulderen bent.
 • Hou minimaal 1,5 meter afstand tot andere klimmers.
 • Draag geen sieraden of voorwerpen bij je.
 • Zorg voor een vrije valzone zonder andere klimmers.
 • Leg pofzakken, borstels etc altijd naast de mat.

Veilig vallen

 • Houd je armen voor of naast je lichaam.
 • Probeer plat op je voeten te landen.
 • Verdeel de impact, land op beide voeten.
 • Land nooit met gestrekte armen of benen.
 • Veer door je knieën bij de landing.
 • Rol door naar achteren bij een val van hoogte.
 • Buig niet naar voren bij de landing.
 • Afklimmen is veiliger dan afspringen, er zijn speciale grepen geplaatst om dit makkelijker te maken.

Bekijk ook onderstaande video's:
https://www.youtube.com/watch?v=Q7gPe34WUR8
https://www.youtube.com/watch?v=GPu-zct3-bk