Cursussen

Net begonnen met boulderen of al jaren moeite met een specifieke techniek? Onze instructeurs helpen je graag op weg.

In onze hallen worden verschillende workshops en cursussen aangeboden.

Heb je nog nooit een boulderschoen aangehad of greep vastgehouden? Vind je het fijn als iemand je uitlegt wat boulderen nou precies is en je op weg helpt je eerste routes te halen? Kom dan eens naar onze 101 sessies.

Beginnende boulderaars leren de belangrijkste technieken in de Basiscursus: hoe plaats je je voeten? Hoe houdt je spanning in je lichaam? En hoe gebruik je je heupen?

Wie al wat langer klimt, kan terecht bij de Techniek+ cursus. Hierbij gaan de trainers dieper in op de klimtechnieken en leer je nóg bewuster bewegen. Handig als je moeite hebt met specifieke passen of als het maar niet lukt om een niveau hoger te komen. Om baat te hebben bij deze cursus moet je comfortabel mint kunnen klimmen. (5c).

Heb je geen zin in wekelijkse lessen, maar vind je het wel leuk om eens met een trainer te klimmen? Dan zijn workshops of de maandelijkse Social Night wellicht iets voor jou.

Bekijk hieronder de beschikbaarheid van de cursussen en schrijf je in!

Deze cursussen zijn bedoeld voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie over de jeugdtraining.

101: boulderen introductieles

Benieuwd naar boulderen? Leer de basics in één avond.
 onervaren / beginner
 1 lessen x 90 minuten 
 Max 10 deelnemers
  €8

Ook zoveel goede verhalen gehoord over boulderen? Was je van plan om het eens te proberen? Dit is de ideale manier om te ontdekken of het wat voor je is. 

Tijdens onze '101' leer je in één avond alle basisbeginselen van het boulderen. Wat is nou precies de bedoeling? Hoe moet je beginnen? Waar kun je op letten? Waar zijn die cijfertjes voor? En wat betekenen termen als top, uitklimmen of dyno eigenlijk? En: hoe doe je het veilig?

We maken je wegwijs in onze hal, doen een warming-up en geven je een korte introductie in wat technieken. Maar we gaan vooral veel samen klimmen en uitproberen. Deze avond is bedoeld voor degenen die nog nooit of nog maar een paar keer hebben geboulderd. Het is een mooie gelegenheid om andere beginners te leren kennen. Samen ga je snel vooruit!

Let op: entree & huurschoenen zijn niet inbegrepen bij de prijs, dus als je (nog) geen abonnement hebt, komt de entree er nog bij. Deze kun je bij binnenkomst betalen aan de bar. Je kan ook gebruik maken van je eigen binnensportschoenen met een witte zool.

note: we can also give the course in English if non Dutch speakers sign up! 

Inschrijven 101: boulderen introductieles

Basis techniek cursus

Cursus voor de beginnende boulderaar
 Niveau 1 - 4
 3 lessen x 120 minuten 
 Max 10 deelnemers
  €64,50

Heb je al een aantal keer geboulderd en lijkt het je leuk om wat beter te worden? Dan is deze cursus perfect voor jou. 

In deze cursus leren we je technieken om boulderproblemen netjes op te lossen en een niveautje verder te komen. Er wordt veel aandacht besteed aan hoe te bewegen. Maar we werken ook aan voetplaatsing, positionering en veilig naar beneden komen. Om met deze cursus mee te doen is het belangrijk dat je al wat klimervaring hebt maar 4 moet nog wel een (een beetje) uitdagend zijn.
Ben je nieuw in de boulderhal? Doe dan eerst mee met boulderen 101.

De cursus betreft drie lessen op aansluitende lessen van 2 uur. De kosten voor de cursus zijn €64,50 exclusief entree.

Let op! Het is niet mogelijk om af te wijken van de genoemde cursusdata binnen een reeks.

Inschrijven Basis techniek cursus

Techniek Plus

Waar de basistechniek cursus ophoudt, gaat deze cursus verder!
 Niveau 5 - 8
 3 lessen x 120 minuten 
 Max 8 deelnemers
  €64,50

Boulder je al langer en heb je behoefte aan meer techniekkennis? Merk je dat het niet lukt om nét dat niveau hoger te komen? Schrijf je dan in voor de Techniek Plus cursus; drie weken waarin je jouw klimtechniek verder zult verbeteren. Om mee te doen is het belangrijk dat je de basistechnieken goed kent en al wat klimervaring hebt. Je kunt je inschrijven als je niveau 5 redelijk comfortabel klimt. Er is veel individuele ruimte voor de deelnemers dus iedereen die tot en met nummer 8 klimt kan hier wat bijleren! 

De cursus betreft drie lessen op opeenvolgende lessen van 2 uur. De kosten zijn €64,50 exclusief entree.

Let op! Het is niet mogelijk om af te wijken van de genoemde cursusdata binnen een reeks.

Inschrijven Techniek Plus

Mobility course

Our first mobility course for climbers
 everybody can join
 4 lessen x 90 minuten 
 Max 8 deelnemers
  €55

Robinson, our in-house yoga teacher, developed a mobility course. 

You may feel restricted or stuck in boulders sometimes. This could be because your body needs a bigger range of motion. In this course you will learn how to prepare intentionally for a climbing session.

Session 1: Find your weaknesses 

Session 2: Work your weaknesses with mobility drills

Session 3: Finetune your mobility drills

Session 4: Create your own mobility practice

First we will take a look at which parts of the body we want to target. Next, we need to see how we want to approach them. Then see how we can optimize your mobility drills to work in your favor.

Inschrijven Mobility course

Trainingsgroep

Eindelijk een wekelijkse training voor volwassenen in Leiden.
 Tussen niveau 4 - 8
 1 lessen x 90 minuten 
 Max 10 deelnemers
  €10

Sportieve voornemens voor 2024? Boulder je graag maar wil je jouw skills verbeteren en werken aan je conditie? Meld je dan aan voor onze nieuwe vaste trainingsgroep voor volwassenen. De trainingen zijn bedoeld voor boulderaars met een beetje ervaring (cijfercircuit 4 gaat goed). 

Het idee is simpel: lekker samen boulderen, werken aan verschillende technieken en jouw fitheid. Door je aan te sluiten bij deze trainingsgroep ontmoet je niet alleen nieuwe bouldermaatjes, maar kan je ook van elkaar leren. Zo wordt het trainen alleen maar leuker. 

De trainingen zijn elke woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur en worden gegeven door Cecile. Cecile bouldert ongeveer al haar hele leven en heeft ook aan vele wedstrijden meegaan. 

De eerste en tweede woensdag van de maand kun je meedoen met een proefles. Boek deze hieronder. Naast je entree, betaal je tien euro voor deze lessen. Per persoon kun je twee proeflessen doen. 

Wil je je na de proeftrainingen aanmelden voor de groep, dan kunnen we de trainingsgroep toevoegen aan je reguliere abonnement. De extra kosten zullen 34,90€ per maand worden. Voor vragen, neem contact op met Cecile via info@boulderhalkrachtstof.nl.

Inschrijven Trainingsgroep

Yoga

Er is wekelijks yoga in Krachtstof
 1 lessen x 60 minuten 
 Max 8 deelnemers
  €8

Leidse yogi Robinson von Grumbkow geeft wekelijks yogalessen in Krachtstof. Welke les zij wanneer aanbiedt, kun je terugvinden in Toplogger. Als je er zelf een matje hebt, neem deze dan mee. Wij hebben er ook een aantal.

Betalen kan na afloop aan de balie. Voor leden is de yogales € 8,- en voor niet-leden € 11,-.

Je kunt hier de data en tijdstippen van de lessen zien, maar je moet je inschrijven via Toplogger. 

If you don't speak Dutch, that's no problem. The class can also be done in English. 

Inschrijven Yoga